Secretul DACILOR. Cum făceau mămăligă fără făină de porumb?

Spread the love

Dacii aveau mult secrete, unul dintre ele fiind cel al mămăligii după rețeta antică. Aceasta era chiar un aliment de bază al strămoșilor noștri, dar cum o produceau înainte de descoperirea porumbului?

Strămoșii noștri daci aveau un cult pentru mămăliga făcută din mei, asa cum susțin istoricii după descoperirile arheologice făcute în comuna Baia din județul Suceava, unde s-a demonstrat că meiul se cultiva intens în regiune acum câteva mii de ani, scrie apuseninfo. Conform scrierilor lui Herodot, popoarele din această regiune „preferau meiul înaintea celorlalte mâncăruri”.

Mămăliga din mei este foarte uşor de obţinut şi astăzi, fiind considerat un aliment saţios, care poate fi consumat de către persoanele care au alergie la gluten. Acest tip de mămăligă este mai albicioasă la culoare, are un gust mai delicat decât cea din porumb şi se aseamănă foarte mult cu o fiertură de griş.

Porumbul a ajuns în Europa în 1493, adus de Columb încă din prima sa călătorie peste ocean. În spațiul românesc, a fost menționat pentru prima dată pe la sfârșitul secolului al XVII-lea. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *