Bărbat de 60 de ani arestat pentru tăierea arțarului de lângă Zidul lui Hadrian

Spread the love

Băiatul de 16 ani reținut pentru doborârea unuia dintre cei mai celebri copaci din Regatul Unit a fost eliberat. În locul lui, anchetatorii au arestat un bărbat de peste 60 de ani, a anunțat poliția locală. Doborârea arborelui Sycamore Gap, izolat între două dealuri într-un peisaj spectaculos din nordul Angliei, a creat un val de consternare şi indignare în Regatul Unit.

Acest arţar cu o vechime de cel puţin două secole a crescut într-un peisaj spectaculos lângă Zidul lui Hadrian, ridicat în vremea romanilor pentru a împiedica invaziile hoardelor barbare, sit inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO. În 2016, a fost desemnat „copacul anului” din Anglia şi a apărut în cinematografie în „Robin Hood: Prince of Thieves’”, un film cu Kevin Costner din anul 1991.

Poliţia din Northumbria, care anchetează acest „act de vandalism intenţionat”, a anunţat vineri seară că a arestat un „sexagenar în legătură cu incidentul”.

Un băiat de 16 ani, arestat joi şi suspectat de „degradare”, a fost eliberat vineri dimineaţă „în aşteptarea unor continuării investigaţiilor”. „Sper că această a doua arestare demonstrează că luăm situaţia în serios, precum şi angajamentul nostru de a-i găsi pe cei responsabili şi de a-i aduce în faţa justiţiei”, a reacţionat Rebecca Fenney-Menzies, o responsabilă a poliţiei din Northumbria, citată într-un comunicat.

Citește mai mult AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *