Dosar penal pentru trei bărbați din Tadjikistan care au scrijelit pietrele de la Sarmizegetusa Regia

Spread the love

Trei bărbați din Tadjikistan sunt cercetați pentru distrugere după ce au scrijelit diferite însemne în cetatea dacică Sarmisegetuza Regia, transmite Pressalert.ro. Cei trei străini ar fi fost depistați de jandarmi.

„În data de 3 septembrie 2023, în jurul orei 12:45, Poliția Municipiului Orăștie fost sesizată de către jandarmii Postului Montan Grădiște cu privire la faptul că jandarmii au depistat trei bărbați de naționalitate tadjică, bănuiți că ar fi scrijelit diferite însemne, în incinta cetății dacice Sarmisegetuza Regia”, a precizat Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara.

A fost deschis un dosar penal pentru distrugere.

Echipa operativă care s-a deplasat la fața locului i-a identificat pe cei trei bărbați și a stabilit că aceștia (angajați ai unei societăți comerciale din Deva), în timp ce se aflau în incinta cetății dacice, au zgâriat trei pietre aflate în incinta cetății (cei trei bărbați au declarat faptul că se aflau în zonă ca și turiști și nu au știut că nu au voie să graveze pietrele respective). În cauză, polițiștii au întocmit dosar sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, cercetările continuând în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor comiterii faptelor și a stabilirii prejudiciului”, a mai menționat IPJ Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *